Medical News Hungary

Rosszul alszanak és horkolnak a magyarok – WSD Magyarországon

horkolásMagyarországon – a nemzeti ünnepet követő munkaszüneti napok miatt – március 13-án tartották meg a a World Sleep Day Hungary rendezvényt, a budapesti SYMBOL Klubban.

Word Sleep Day/Alvás Világnapja Magyarországon 

A  rendező Budapesti Alvásközpont/ Benyovszky Orvosi Központ, a World Association of Sleep Medicine (WASM)  szakmai partnere és kiemelt kommunikációs partnere, a www.napidoktor.hu a nagyszámú orvos, gyógyító és a sajtó képviselői előtt felolvasták a nemzetközi szervezetnek, valamint annak elnökének, Allen O’Bryen úrnak az  üzenetét.

A magyarországi  alváseseményen felhívták a figyelmet a légzés és az alvás kapcsolatára,  az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésének lehetőségeire, az alvásgyógyítás új módszereire. Így a Bemer-technológia sikeres alkalmazásának nemzetközi tapasztalatairól és a melatonin-pótlás fontosságáról épp úgy szó esett, mint az alvás közvetlen feltételeinek a kialakításáról.

A World Sleep Day Hungary rendezvényein ismertették a legújabb alvásfelmérés eredményeit. A Szinapszis Közvéleménykutató Kft. reprezentatív anyagából kiderül, hogy a magyarok nem jól alszanak: tíz felnőttből mindössze ketten érzik teljesen pihentetőnek az alvásukat. A felmérés megerősíti, hogy az alváskultúra, illetve az alvással kapcsolatos ismeretek szintje alacsony a lakosság körében. Magas a megkérdezettek körében a horkolók aránya, amely  számos esetben súlyos légzési problémákra hívja fel a figyelmet. A budapesti Alvás Világnapján nemzetközi program indulását jelentették be: keresik Magyarország  Alvásbarát hoteljeit, az erre megfelelő intézmények minősítő megkülönböztetést kapnak, amelyet a hazai és nemzetközi kommunikációban is használhatnak.

A jelentős alvásesemény előadói voltak: Prof. Dr Halmy László, az MTA doktora, élettani szakértő, Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter, főorvos (Stockholmi Karolinska Egyetem),  Dr. Hermánné Fogarassy Éva alváspszichológus (BOK) ,  Dr. Horváth Ilona orvos-igazgató (BEMER Group) ), Dr. Sándor Edit orvos igazgató (Pharma Nord) , Dr. Rendi László fül-, orr- gégész, audiológus, Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke, Dr. Kiss Róbert Richárd, a Sleepfriendly Program nemzetközi igazgatója, Dr. Tóth János ortopéd főorvos, (Magyar Ortopéd Társaság), Kiss Katalin,. kutatatási igazgató (Szinapszis Kft.), Urbán-Frendl Ildikó, igazgató (Nemzeti Közlekedési Hatóság, PAV), G. Németh György igazgató (WSD Hungary Projekt, Benyovszky Orvosi Központ).

A magyarországi alváskultúra mozgalomhoz – a kezdeményező  Benyovszky Orvosi Központ, a Napidoktor.hu egészségportál közvetítésével – számos orvos, gyógyító, intézmény  és médium csatlakozott. Többek között: BEMER Group, Pharma Nord, Billerbeck, Napiotthon.hu, Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület, Budapesti Alvásközpont, Benyovszky Orvosi Központ, Szinapszis Közvéleménykutató Kft., Akadémiai Kiadó,  Medipraxis Consulting, Vendég&Hotel, Diplomacy &Trade, Diplomata Magazin, Patikamagazin, Studium&Praktikum, Aktívpihenés és Aktíveurlaubszeit Magazin, Infovilág, Life 4U, Sleepfriendlyprogram.com, Korkontroll, Orvosikozpont.hu, Napidoktor.hu,  Napialvas.hu, Drportal.hu, egeszsegfigyelo.hu,  szallas.hupremiumhotelek.hu. Köszönet a  Magyar Televízió Delta és az RTL Klub Fókusz című műsorainak.

Megosztás

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

Következő »

Otthoni apnoés kivizsgálás az alvásproblémák kiszűrésére

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés