Medical News Hungary

Otthoni apnoés kivizsgálás az alvásproblémák kiszűrésére

Köztudott tény, hogy a magyarok jelentős  százaléka alvási apnoéval küszködik.  

Sokan nem fordítanak kellő figyelmet erre a betegségre, ami sajnálatos módon nem csak az éjszakákat, hanem a nappalokat is megkeserítheti.

Azok számára, akik éjszaka rosszul alszanak, van  olyan módszer, amellyel kiszűrhető, hogy  mi okozza az alvási problémáját. A módszer  otthoni eszközös vizsgálat, mely során  feltárják, hogy a páciens valójában apnoéval küzd-e az alvása közben.

A készülékes vizsgálat  nélkül  nehéz kimutatni, hogy a beteg alvási apnoéban szenved, ugyanis vannak olyan alvás betegségek, amelyeknél kísérő tünet lehet a horkolás, ezeket az alvásproblémákat máshogyan kell kezelni.

A betegségek konkrét kimutatása műszeres vizsgálattal történik, ezért javasoljuk, hogy bármilyen beavatkozás előtt végeztesse el ezt az  apnoés kivizsgálást.  A régi, bent alvásos (egy éjszakás) vizsgálat mellett  ma már otthon is elvégezhető ez a mérés. Saját  ágyunkban, megszokott, kényelmes körülmények között mérhetünk adatokat,  mivel minimálisak a zavaró körülmények.

A mérés kiértékelését a Benyovszky Orvosi Központban végzik.

A vizsgálat dija: 25.000ft

 

Megosztás

Rosszul alszanak és horkolnak a magyarok – WSD Magyarországon

Következő »

Lehangoló adatok – élénkítő italok

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés