Medical News Hungary

 • Megtekintések: 2292

Aludjon eleget a jó szex érdekében

0901-Aludjon eleget a jó szex érdekébenA megfelelő alvásmennyiség nemcsak az energikus napokhoz, de a jó szexhez is szükséges.

Megfelelő mennyiségű alvás nélkül az ember közérzete, egészsége romolhat, koncentrálóképessége, hatékonysága csökkenhet, de nemcsak emiatt érdemes eleget aludnod: kutatók megállapították, hogy minél többet alszik egy nő, annál többször szexel, ráadásul annál jobbak is lehetnek számára az együttlétek.

A University of Michigan kutatói 171 fiatal nő beszámolói alapján végezték a vizsgálatokat. Két héten át tartott a kutatómunka, az eredmények pedig azok számára, akik az alváson spórolnak időt, tanulságosak lehetnek.

Ennyit kell aludni

Kis kitérőként a michigani kutatás eredményeinek részletezése előtt nézzük meg, mennyi egy ember alvásigénye. Az alvásszükséglet sok mindentől, kortól, életviteltől és egyéb tényezőktől függ, tehát egyénenként változhat. A Nemzeti Alvás Alapítvány adatai szerint egy átlag felnőtt napi alvásigénye hét-kilenc óra.

Mennyi alvás kell a jó szexhez?

Ami azonban a szexet illeti, a michigani kutatók a vizsgálatok eredményei alapján megállapították, hogy ha a nők egy hosszabb perióduson – ez esetben két héten – át napi átlag 7 óra és 22 percet alszanak, akkor nő bennük a szexuális étvágy, így az együttlétek is élvezetesebbek számukra. Emellett minden egyes plusz óra, ami ehhez a 7 óra 22 perces minimum időtartamhoz járul, plusz 14%-kal növeli a másnapi szex esélyét.

“Ha van valami, amit a nők és partnereik tehetnek azért, hogy a másik jobban aludjon, legyen az akár a ház körüli segítség, akár a munkahelyi stressz oldása, akár az ellazító romantikázás vagy akár csak az alvással töltött órák megnövelése, tegyék meg, hiszen mindez jó eséllyel segíthet abban, hogy elkerüljék a szexuális problémákat” – tanácsolta a pároknak David Kalmbach, a kutatás vezetője.(Femina.hu)

Megosztás

A kevés alvás mentális betegségeket okozhat

Következő »

Lakossági és tudományos program a Szegedi Emlőrák Szimpózium

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 14 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  6 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  6 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés