Medical News Hungary

Alvás világkonferencia – Tudósok a pihentető alvásért

alvásÚj sorozatunk a spanyolországi Valenciában 2013. szeptember 29-én kezdődő Alvás Világkongresszus eseményéhez kapcsolódóan folyamatosan közöl a témához kapcsolódó információkat.

Szeptember végén a spanyolországi Valenciában találkoznak a világ alváskutatói, gyakorló orvosok és egészségügyi szakemberek. A rangos nemzetközi fórumon az alvás folyamatát az élettani jelenségek összefüggéseiben sokoldalúan vizsgálják majd, középpontban az alvászavarok és – betegségek megelőzése és a hatékony kezelések állnak.

Mintegy 1800 szakembert várnak, akik a négynapos tudományos rendezvényen összegzik az alvással kapcsolatos legújabb tapasztalatokat.

A szakmai főszervező, a World Association of Sleep Medicine évek óta nagy hangsúlyt fektet a pihentető, minőségi alvás feltételeinek a megismertetésére, a speciális prevencióra, amelynek célja az alvászavarok és – betegségek csökkentése.

alvás

A jó alvás minden életkorban nélkülözhetetlen az egészséges életmódhoz – ezt segítik a nemzetközi kampányok és rendezvények, amelyek közül kiemelkedik a World Sleep Day. Az Alvás Világnapját Magyarországon is megrendezik, négy éve – a nemzetközi eseményhez kapcsolódva – március közepén, a budapesti alvásközpont (Benyovszky Orvosi Központ) szakmai összefogásával.

 Forrás: G. Németh György, napidoktor.hu

Megosztás

Génbaleset – egészségügyi kockázatok

Következő »

Alvás Világkonferencia – Laboratóriumokban gyógyítanak

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés