Medical News Hungary

4 ok, amiért érdemes meztelenül aludni!

Notórius ruhátlanul-alvók már régóta tudják: anyaszült meztelenül sokkal pihentetőbb az éjszakai alvás! Összeállításunkból kiderül, miért érdemes lemondani a pizsamáról!

alvas1

1. Kalóriazabáló

A Diabetes című szakfolyóiratban megjelent friss tanulmány szerint a testzsír speciális formája, az úgynevezett barna zsír segíthet a karcsúságunk megőrzésében, ugyanis a sejtjei képesek a zsírsavak oxidációja révén meleget termelni. Ha hűvösebb környezetben – vagy például melegítő öltözet nélkül – hunyjuk le esténként a szemünket, akkor a kutatások szerint hosszabb távon több barna zsír termelődik a szervezetünkben, és ezáltal nő a napi kalóriafelhasználásunk is.

2. Boldoggá tesz

Akik éjjel anyaszült meztelenül fekszenek le, azok boldogabb kapcsolatban élnek: az amerikai Cotton USA nevű cég által 1000 brit nővel és férfivel készített felmérés adatai szerint, a ruhátlanul alvóknak boldogabb a párkapcsolatuk, érzelmileg jobban kötődnek egymáshoz, mint a pizsamát, hálóinget viselők.

3. Fiatalságforrás

Egy a „Sleep” című szakfolyóiratban közzétett friss tanulmány szerint, minél hűvösebb a klíma a paplan alatt, annál több melatonint – ez a hormon szabályozza a bioritmusunkat –, valamint növekedési- és öregedés elleni hormont termel a szervezetünk.

4. Szuper altató

Vége az alvásproblémáknak! A „Nietherlands Institute for Neuroscience” friss kutatási eredményei szerint, ha meztelenül alszunk, akkor aktiváljuk a szervezet természetes hőszabályozását. Alvás közben a testünk mintegy fél fokkal csökkenti a hőmérsékletét. Ha melegítő textíliákba bújunk, akkor megzavarjuk ezt a mechanizmust, ezért is forgolódhatunk nyugtalanul, álmatlanul a párnáink között.

Forrás: Blikk-összeállítás

Kedves Olvasó! Cikkeinket szakemberek, orvosok, gyógyítók és újságírók készítik, azok tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. A szerzők törekednek a tárgyszerű, hiteles megfogalmazásokra, a terjedelmi korlátok azonban behatárolják az információk mennyiségét, és ezért nem tudnak kimerítő választ adni sok olyan kérdésre, amelyek esetleg felvetődhetnek az olvasóban. Főképpen nem pótolhatják a szakemberekkel való közvetlen kommunikációt, amelyre ezúton is felhívjuk a figyelmet. Ha szükséges, keresse a személyes találkozást, kezdeményezzen közvetlen beszélgetést az orvossal, a szakemberrel: egészségügyi panaszát, kérdéseit mindig beszélje meg velük.

Megosztás

7 ok, amiért nem megy az alvás

Következő »

Tippek a betegség nélküli tanévkezdéshez

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés