Medical News Hungary

Olyan vagy, ahogyan alszol

alvásAz Egyesült Államokban készített felmérésből kiderül, hogy lényegi összefüggések vannak az alvás közben felvett pozíció, és az emberi személyiség között.

A több, mint 1000 főt felölelő tanulmányból kiderült, hogy hat kedvelt alváspozíció létezik:- magzati = oldalt összegubózva- farönk = oldalt egyenesen- sóvárgó = ferdén oldalt fekve- katonás =háton egyenesen- szabadon esés = hason kiterülve- tengeri csillag = háton, kezeket felemelve

Érzelmes embriók

A megkérdezettek 41%-a magzati pozíciót választotta. Azok akik így alszanak, nagy hangsúlyt fektetnek a külsőségekre, rendkívül érzékeny a szívük, félénkek, ugyanakkor egy jó társaságban nagyon hamar feloldódnak.

Egyenes nyitottak

15% az, aki oldalt egyenes pozícióban alszik. Számukra egyszerűen megy az ismerkedés, társaságkedvelők, hamar beilleszkednek. Könnyen megbíznak bárkiben, akár egy idegenben is, ugyanakkor meglepően hiszékenyek. Kissé könnyelműek, ám jóindulatúak és sokszor jókedvűek.

Oldalsó gyanakvók

13% ferdén oldalt fekve szeret aludni. Az így alvók alapvetően nyitott személyiségek, ugyanakkor gyanakvó és cinikus emberek. Nehezen hoznak döntéseket, nem szívesen változtatnak az életükön. Szarkasztikusak és ironikusak. Gyanakvóan szemlélnek mindent és mindenkit.

alvás

Hátsó megfontoltak

A kérdőívet kitöltők 8%-a háton, egyenesen alszik. Mentalitásukat tekintve csendesek és tartózkodóak, nem szeretik a felhajtást maguk körül, ugyanakkor magasak az elvárásaik. A tökéletességre törekednek és megfontoltak.

Hetyke pocakosok

7% tölti az éjszakát hason fekve. Személyiségükre jellemző, hogy hetyke, társas lények, ugyanakkor passzív bizalommal rendelkeznek, rosszul tűrik a kritikát. Mindenről megvan a saját véleményük.

Csillogó kitárulkozók

5% háton, kezüket felemelve alszik. Karakterüket tekintve nagyon türelmesek és megértő barátok, nagyon jól hallgatnak, nyíltak és segítőkészek, akkor a legboldogabbak, ha reflektorfényben szerepelhetnek.

Bármelyik alvás pozíció is jellemez minket, egy dolgot tudnunk kell! Ha sokat forgolódunk, az komoly problémák előjele is lehet. A rossz alvás egészségügyi problémákhoz vezethet. Találd meg a helyes és kényelmes fekvőhelyzetet, és aludj nyugodtan, álmod édes lesz, és kipihenten ébredhetsz!

Forrás: napidoktor.hu

Megosztás

Hogyan tároljuk gyógyszereinket a nagy melegben?

Következő »

Hogyan történik az újraélesztés?

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés