Medical News Hungary

 • Megtekintések: 1427

Fogyókúra forradalom 2015 – Legújabb trendek 3. rész

A fogyókúra több milliárdos profitot termelő ipari ágazat. Ráadásul folyamatosan növekszik, a túlsúlyos emberek számának a gyarapodásával. Számos szakember szerint a fogyókúra kudarca eleve bekódolt, ezért – mindig újabb és újabb elméletek és módszerek látnak napvilágot és találnak követőkre. És találnak sikerre is – valamelyik variáció ugyanis valakiknek, valahol mindig bejön. Ennek szellemében tallózunk 2015 legújabb fogyókúra elméleteiből.   

A JUICE diéta 10 napos zöld turmix kúrával – zöld színű leveles zöldségek és gyümölcsök fogyasztása hús, cukor, alkohol és finomított szénhidrátok  megvonása mellett a párizsi fogyókúrázók kedvelt módszere.   A szakemberek szerint bár vitaminok, ásványi anyagok és rostok megtalálhatóak ebben az  étrendben, ezáltal  az anyagcsere csökken,  a súly azonban hamar visszaszökhet. A méregtelenítés hatásos lehet, az éhségérzet szinte csillapíthatatlan: az ilyen kúrát végző gyakran eszik (és hízik) álmában.

kövérség

A gyomorgyűrűnek még mindig sok híve van. Legalábbis a műtétet elkerülők körében, akik úgy gondolják, hogy a tápcsatornában a kalória felvétel helyének a megváltoztatásával érhető el olyan eredmény, amelynek látványos következménye lehet. A módszer cáfolói szerint egészséges étkezési tervvel mindez egyszerűbben elérhető, ha tudatosan törekszünk a bél bakteriális egyensúlyának a fenntartására.

A legújabb teória: fogyni alvás közben. A „túl szép, hogy igaz legyen” kategóriába sorolható fogyókúra program elősegíti a természetes éjszakai zsírégetés folyamatát, az anyagcsere befolyásolása következtében. Kétnapos alapos tisztítókúrát követően speciális vérvizsgálatot végeznek, amely alapján határozzák meg a fogyasztható élelmiszerek listáját. A cukor és az alkohol tiltólistára kerül, de az étrend változatos. A drága módszernek egyelőre a kétségbeesett és gyors eredményt kívánó tehetősebb rétegből akadnak kipróbálói.

A komolyan fogyni vágyóknak ajánlatos szakorvosi tanácsokat igénybe venni:  többek  között egészségállapot-felmérő, belgyógyász, dietetikus, kardiológus, endokrinológus, gasztroenterológus, ultrahangos, akupunktúrás gyógyítók is válaszolnak a kérdéseikre.  A Fogyókúra forradalom 2015. évi legújabb téziseiről a korábbi cikkeinkben olvashattak.

Információ: orvosihirek.hu

Megosztás

Amit a végbélvizsgálattal kapcsolatban tudni érdemes 3. rész

Következő »

Szépség vagy egészség? Ne köss kompromisszumot!

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés