Medical News Hungary

 • Megtekintések: 2682

Megelőzés éve – Folytatódik az országos szűrőprogram

Minden korábbinál szélesebb körű nyilvánosság bevonását tervezve, márciusban folytatódik Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja, amely az idén a megelőzésre helyezi a hangsúlyt.

Az elmúlt nyolc év alatt 1500 helyszínen, több mint ötmillió vizsgálatot végeztek, a legszélesebb szakmai és társadalmi összefogásban 74 szervezet vesz részt.

“Tekintélyes információ gyűlt össze a magyar lakosság egészségi állapotáról, amelynek feldolgozása folyamatban van” – értékelte az eddigi eredményeket Kiss István professzor, a szakmai bizottság elnöke.

Az idei programban 200 helyszínt terveznek. A program célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, a lakosság egészségi állapotának a javítása korszerű lehetőségekkel.

Dankovics Gergely programigazgató az évnyitó szakmai értekezleten külön szólt a megelőzés részeként az életmód tanácsadásokról, amelyek során szakmai és civil szervezetekkel együttműködve nyújtanak ismereteket a lakosságnak. Az idei évtől az Apple Ipad Air jóvoltából kilenc monitoron keresztül minden vizsgálatnál egyedi 3D technológiával készített filmekkel illusztrálják a diagnosztizált területet, Samsung Gear-VR virtuális valóság szemüvegekkel pedig bepillantást engednek az emberi test belsejébe is. 

Megosztás

Mikrobiom – paradigmaváltás az egészségügyben

Következő »

ALVÁS VILÁGNAPJA MAGYARORSZÁGON 2019

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés