Medical News Hungary

Étrend kiegészítők – Gyógyszer? Nem gyógyszer?

Szabályozás és önszabályozás Konferencia

A magyarok többsége hatásosabbnak tartja az alternatív gyógyítási formákat, mint a hivatalos orvostudományt, nem igazán szereti a gyógyszergyárakat, és szilárdan hisz akár többszörösen megcáfolt egészségügyi téveszmékben is – ezek a főbb tanulságai a Závecz Research által az Index megbízásából végzett országos, reprezentatív közvélemény-kutatásnak. Bár az eredmény némiképp meglepő, a népi gyógyászatnak Magyarországon komoly hagyományai vannak, s gyógyszerésztörténészek szerint is komplex és nehezen tisztázható kérdéskör a hivatalos, majd gyógyszerkönyvekben szereplő és a népgyógyászatban is alkalmazott gyógyszerek kapcsolata. Az étrend- és táplálkozás-kiegészítőkkel kapcsolatos hazai szabályozás azonban mindmáig számos nyitott kérdést tartalmaz.

Vajon várhatók-e változások az étrend-kiegészítők piacán? Jöhet-e a notifikációval párhuzamosan szigorú ellenőrzés? Hol (és hová) tart a piaci önszabályozás? Mik a NÉBIH piacfelügyelettel kapcsolatos tapasztalatai és jövőbeni elképzelései, s mindehhez hogyan kell alkalmazkodniuk a piaci szereplőknek, amikor tudjuk, hogy már 150 milliós bírság sem elképzelhetetlen?

A Pharma Tribune konferenciája ezeket a kérdéseket járja körül; a rendezvényt záró kerekasztal-beszélgetésén együtt gondolkodnak a nagykereskedők a MÉKISZ-szel, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel, a kínai gyógyítókkal és a Magyar Gyógyszerészi Kamarával.

További információ, a konferencia programja és jelentkezés itt található: MedicalOnline.hu

Megosztás

Fotókiállítás az autizmus világnapja alkalmából

Következő »

Melyik a legfittebb munkahely?

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  3 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  3 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés