Medical News Hungary

 • Megtekintések: 746

Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia világhírű előadókkal

1/21/10 11:16:09 AM -- Boston, MA Office Portrait of MED Prof Dr. Michael Holick Photo by Vernon Doucette for Boston University Photography

Michael F. Holick a D vitamin kutatás „pápája”

0913-JáróbetegSzakellátásiKonferencia-PaulClayton

Paul Clayton táplálkozástudós

A hagyományos járóbeteg szakellátási konferencia 2015. szeptember 16-18. között lesz Balatonfüreden. A 17. alkalommal sorra kerülő rendezvény programjából kiemelkedik két világhírű  professzor előadása a táplálkozási és metabolikus betegségek szekcióban. Michael F. Holick a D vitamin kutatás „pápájaként” ismert, míg táplálkozástudós Paul Claytont legjobban jelmondata jellemzi: „az ön jövője a tányérján van!”. Az előadók meghívását a Biogenic World Laboratories Kft. támogatta. A magas színvonalú konferencián részt vesznek Ausztria, Horvátország, Románia és Szlovákia járóbeteg szakellátásának szakemberei is.

A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség konferenciájának első napi témája az intézményi menedzsment, az ágazati szakmapolitika és a nemzetközi kitekintés. Az egészségügyi ágazat szereplőinek képviselői fogják megvitatni a járóbeteg szakellátással, és általánosságban az egészségügy helyzetével kapcsolatos új és aktuális kérdéseket, kihívásokat. A rendezvény második napján orvos- és ápolásszakmai előadások témai a táplálkozási és metabolikus betegségekre, valamint a népegészségügy és a lelki egészség kérdéseire fókuszálnak. A zárónapon tarják az Egészségpolitikai Fórumot az egészségügyi államtitkárság, az irányító szervezetek, hatóságok, orvosi és szakdolgozói kamarák, a Magyar Kórházszövetség és az EGVE részvételével. Átadásra kerül a Magyar Járóbeteg Szövetség által alapított „Medicina 2000 előadói díj”.

0913-JáróbetegSzakellátásiKonferencia-VargaImre

Dr. Varga Imre, az IME (Informatika és Menedzsment az Egészségügyben) alapító tagja

„ Mindkét orvos-tudós több évtizedes munkájuk kapcsán született számtalan közleményükből ismertek a szakmai közönség előtt – tájékoztatta az Orvosi Híreket dr. Varga Imre, a konferencia egyik alapító-szervezője. – Jellemzőjük, hogy fáradhatatlan igyekezettel segítik azt a paradigmaváltó folyamatot, mely dominánsan a megelőzés, és nem az egyes kórképek drága és nem egyszer kártékony gyógyszerelésével jellemezhető. Az általuk képviselt szakmai irányok fő jellemzője, hogy igen széles kört ölelnek fel a kitűzött megoldandó és megelőzendő feladatok sorában! Érdemes tanulmányozni a Holick professzor által is megindított, lassan a hazai gyakorlatba is integrálódó ismeretanyagot a D-vitamin témakörében, mely az immunológiától az onkológián át a gyermekgyógyászatig csaknem kimeríthetetlen. Igen tanulságos a témakörben publikált meghatározó hazai irodalom (Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében)”

„Szakmai súlyát tekintve ugyanolyan mértékű Clayton professzor igyekezete is, amit egyik ismert írásában úgy jellemez, hogy „..az ön jövője az ön tányérján van…” ! Az ő nevéhez kötődik és munkássága kapcsán terjedt el a Pharmaco Nutrition mint szakkifejezés a nemzetközi irodalomban. Érdemes okfejtését végigkövetni, mely több pontján csaknem „sokkoló”! Szomorú tényekkel tudja bizonyítani, hogy a következő generációk életkilátásai mennyiben lehetnek mások, mint amire egyébként számíthatnánk, vagy, hogy milyen mértékben felelős a táplálkozásunk a cukor betegségtől a neurodegeneratív betegségekig sok mindenért, ezáltal szerencsétlen esetben milyen mértékben csökkenhet az egészségben töltött éveink száma! Elszomorító tényadatain kívül érthető segítséggel is szolgál, mindezt  meggyőző erővel, hogy miként kerülhetőek el nagy valószínűséggel a nem kívánt következmények, csak úgy mint a D-vitamin esetében!”

A konferencia előzetes :http://static.kmcongress.com/events/jaro2015/program.pdf

A konferencia hivatalos honlapjai: jaro.kmcongress.com medicina2000.hu

Facebook Hozzászólás

Megosztás

Lakossági és tudományos program a Szegedi Emlőrák Szimpózium

Következő »

Új fegyver a rák ellen

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + nyolc =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  2 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  2 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés