Medical News Hungary

D-vitamin a fókuszban – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

Dr.Varga-Imre

Dr. Varga Imre

„Számomra az egyik leghatékonyabb és egyben a legtöbb cikk elolvasására késztető terület a D-vitaminhoz kapcsolódik. Ha csak a kellő tudományos tájékozottság elérése lett volna az egyetlen igényem, akkor a mostanra második kiadását megélt hazai konszenzus cikk terjedelmének megfelelő anyag megismerése bőven elegendő lehetett volna! (Takács I, Lakatos P, Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében Orvosi Hetilap 2012. 153. évfolyam, Szupplementum.) A különféle földrészekről származó cikkek ellentmondásai, sokszor a szabályszerű referátum szerkesztés és a következtetések levonásának szabályait figyelembe nem vevő, ezáltal félrevezető következtetésekhez  vezető tanulmányokban feltűnt az egyes gyógyszergyártó cégek, a kozmetikai szereket forgalmazók érdekeinek a nyoma. Az elszomorítóan szórakoztató időszakot követően született meg az elhatározásom, hogy ezen multidiszciplináris területen megpróbálom a megtanultakat hasznosítani.

dvitamin2Az évek alatt kialakult gyakorlatom meghozta az eredményt, pl. a gondozott daganatos betegeim az ajánlásoknak megfelelően magasabb szintre beállított D-vitamin szinttel gyakorlatilag nem influenzások, már évek óta! Szerény tapasztalataim igazolják a Journal of Clinical Oncology egyik közleményben a colon tumoros betegeim esetében is. (Az 1600 betegen végzett prospektív vizsgálat eredményei magukért beszélnek.) Tehát a leírt nagy esetszámnak megfelelő hasonlósággal beállított vitaminszinttel lényegesen lecsökkennek a colon carcinomások recidiva esélyei szerintem is. Sorolhatnám még, a köröm problémáinak rendeződésétől a hajhullásig azt a hosszú listát, mely némelyikére a tanulmányban több helyen konkrétan is utalok a „mi függ össze mivel” kérdéseinél! A D-vitamin megjelenése a protokollomban lavinát indított el.” (Részlet dr. Varga Imre kiadás előtt álló, „A holisztikus betegellátás alapkérdései” című könyvéből.)

Kedves Olvasó! Cikkeinket szakemberek, orvosok, gyógyítók és újságírók készítik, azok tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. A szerzők törekednek a tárgyszerű, hiteles megfogalmazásokra, a terjedelmi korlátok azonban behatárolják az információk mennyiségét, és ezért nem tudnak kimerítő választ adni sok olyan kérdésre, amelyek esetleg felvetődhetnek az olvasóban. Főképpen nem pótolhatják a szakemberekkel való közvetlen kommunikációt, amelyre ezúton is felhívjuk a figyelmet. Ha szükséges, keresse a személyes találkozást, kezdeményezzen közvetlen beszélgetést az orvossal, a szakemberrel: egészségügyi panaszát, kérdéseit mindig beszélje meg velük.

Megosztás

Szélesebb körű laboratóriumi vizsgálatok – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

Következő »

Gyógyító szavak – kommunikáció a rendelőben – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés