Medical News Hungary

7 tipp a repülőn alváshoz

Repül az idő, ha sikerül átaludni a repülőutat. Ötletes lehetőségek, hogy valóban pihentető utunk legyen, ha repülőre kell szállnunk.

repülőn alvásnak mindenképpen van előnye, hiszen így nem csak kipihenten érkezünk meg új uticélunkhoz, de az olykor hosszúra nyúló utazás sem visel meg minket annyira. Tehát, ha tehetjük, aludjunk. A kérdés már csak az, hogy hogyan lehet álomba merülni ülve, egy ismeretlen emberekkel körülvett, zajos repülőgépen. Most néhány tippel igyekszünk megkönnyíteni a hosszú útra készülők dolgát.

Kerüljük a koffeint

A repülőn felszolgált frissítők között népszerűek a koffeintartalmú italok, viszont egy ártalmatlannak tűnő tea is megnehezítheti az elalvást az eleve szokatlan közegben. Éppen ezért érdemes előrelátóan választani a frissítők közül. Ugyancsak ajánlott kevesebbet inni, hiszen nehéz lesz visszaaludni, ha alvás közben kell kimennünk a mosdóba. Arról nem is beszélve, hogy olykor a kijutás ugyancsak nehézségekbe ütközik, ha a mellettünk ülő már mélyen alszik.

Ablakhoz, de nem a kilátásért

Mint tudjuk, először mindig az ablak melletti helyek fogynak el a gépeken. Ezek azonban nem csak a kilátásért ennyire kelendőek, hanem eközben kényelmesebb elhelyezkedést tesznek lehetővé. A kabinnak támasztott párnával ugyanis még stabilabb pózt találhatunk az alváshoz, ami nagy előnyt jelent a hosszú utak alatt.

A cikk folytatását a napidoktor.hu oldalán olvashatja!

Megosztás

Pí-víz – az élet víze

Következő »

Laborvizsgálat a Benyovszky Orvosi Központban

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés