Medical News Hungary

A szegedi orvoskar is javasolhat jelöltet a Nobel-díjra

A Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karának dékánját levélben kérték fel, hogy javasoljon jelöltet az orvosi-élettani Nobel-díjra, közli a Délmagyar.

Prof. Dr. Bari Ferenc egyetemi tanár, orvoskari dékán elmondta, ilyenre, vagyis hogy a szegedi képzőhely beleszólhat a legrangosabb tudományos díj várományosának személyébe, emlékezete óta nem volt példa. A gesztussal a kar szakmai és képzési kiválóságát látja elismertnek.

Mint ismeretes, az orvosi-élettani Nobel-díjat kapta meg 1937-ben Szent-Györgyi Albert, aki korábban az egyetem rektora is volt. A jelölt nevét február 18-áig kell elküldeni Svédországba. Bari Ferenc elmondta, már elkezdte az előzetes tájékozódást, a javasolt szakembert azonban nem csak Szegeden keresik. Személyéről a tudományos bizottság és a kari tanács dönt majd. (Forrás: DélmagyarországOnline)

Megosztás

Újabb 9 ezer milliárd forintra lehet pályázni!

Következő »

GDPR – Betegek, orvosok, ipar. Adatok és adatvédelem.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  6 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  6 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés