Medical News Hungary

 • Megtekintések: 506

Rákgyógyítás – civilek közreműködésével

A rák elleni küzdelem nemcsak orvosi kérdés. Gazdasági, politikai és szolidaritási feladat, hogy a Magyarországon növekvő onkológiai megbetegedések megelőzésére, a kialakult kritikus helyzetek kezelésére megfelelő környezet, szakszerű és megértő közeg álljon mindazoknak segítségül, akik erre igényt tartanak. A civil szervezetek ereje ebben rejlik – gyorsan, hatékonyan és személyre szólóan adnak tanácsokat, mutatnak példát, a szolidaritáson túl, a hatékony megelőzésben és a személyre szóló kezelésekben is.

A daganatos betegek és hozzátartozóinak  országos lapja  legutóbbi számában  többen szólnak a rákkal való küzdelmeik mindennapjairól, példamutató módon küzdő sorstársak avatják be az olvasókat a történetükbe. Az ingyenes, és hirdetéseket sem közlő országos lap kiemelten foglalkozik az onkológia legújabb irányvonalaival és dilemmáival is. A Rákgyógyítás Magazin és a www.rakgyogyitas.hu oldal kiadója a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány.

A lap társadalmi kérdéseket is tárgyalva teszi fel a kérdést, s foglalja össze a legfrissebb válaszokat arra a dilemmára: mekkora összeg fordítható egy daganatos beteg kezelésére?

A Magyar Rákellenes Liga is szolgálatot vállal: széles körű tevékenységeik keretében járulnak hozzá a rákbetegek számára fontos információk közé tételével.

Szűrések, betegjogi tájékoztatók, betegklubok támogatása, rehabilitáció számos önkéntes közreműködővel.

A közelmúltban indított onkológiai zöld szám is egy segítő vonal. Közvetítésével a hazai rákgyógyítás elismert szakembere, professzor Szántó János is elérhető. (06 80/296-800. Hívható hétköznap 9-15 óráig.)

A civil szervezeteknek egyre jelentősebb szerepük van az egészség kommunikációban, és az érdekérvényesítésben, amely ebben az esetben valóban az életben maradásról szól. Gyakran bátrabban keresik az érintettek a sorstársakkal, az önzetlen segítőkkel.

C__DOCUME~1_Gyuri_LOCALS~1_Temp_msohtmlclip1_01_clip_image006

C__DOCUME~1_Gyuri_LOCALS~1_Temp_msohtmlclip1_01_clip_image002

C__DOCUME~1_Gyuri_LOCALS~1_Temp_msohtmlclip1_01_clip_image004

Onkológiai tanácsadás a Benyovszky Orvosi Központban!

Megosztás

Homeopátiás jótanácsok

Következő »

Hogy ne legyen nehéz az iskolatáska

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  3 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  3 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés