Medical News Hungary

 • Megtekintések: 1167

Klinikai onkológia – Új lap a rákgyógyításért

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság új tudományos folyóiratot indított a daganatellenes kezelések eredményeinek és dilemmáinak közzétételére.

Az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő szakterületének kiváló hazai képviselői a Klinikai onkológiai című lapban a gyakorlatot kívánják előtérbe állítani, segítséget kínálva a szakembereknek a mindennapi terápiás döntéshozatalban.

A folyóirat két főszerkesztője, Bodoky György és Kopper László professzorok hangsúlyozzák: a klinikai gyakorlat középpontjában a tradicionális mellett egyre inkább a molekuláris alapokra helyezett gyógyszeres kezelés áll. Ugyanakkor egy multidiszciplináris szakterület legkorszerűbb műveléséhez szükséges a társszakmák újdonságainak ismerete is, ezért a folyóiratban a diagnosztikai kérdések és más terápiás eljárások speciális problémáinak bemutatása is hangsúlyos les.

Napjainkban az egyénre szabott kezelés során úgy kell növelni a terápia hatékonyságát, hogy közben minimalizálják a mellékhatásokat – hangsúlyozta Bodoky György professzor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumvezető főorvosa.

klinikai-onkologia

A napidotor.hu kérdésére elmondta, hogy a hazai gyógyítók együttműködésének éppúgy teret kívánnak adni, mint a az onkológiai szakma nemzetközileg elismert kutatóinak és gyakorló gyógyítóinak. 

A rákbetegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület és az MKOT társadalmi szerepvállalását a közösen jegyzett, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Egészségügyi Szakosztályának szakmai támogatásával, a Rákgyógyítás.hu betegtájékoztató portál médiapartnerségével meghirdetett, egész éven át tartó országos médiapályázat meghirdetése is erősíti.

A folyóirat a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos lapja, kiadója a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány, a kiadvány megjelenését a Literatura Medica Kiadó gondozza.

Az első két lapszám országosan széles körben eljut a szakorvosokhoz, társszakmák képviselőihez, a gyógyszeripar szereplőihez és egészségügyi döntéshozókhoz, s a folyóirat online hozzáféréséhez is csak az MKOT honlapon való regisztrációra van szükség, a harmadik lapszámtól válik a lap előfizetéses folyóirattá.

Információ: G.N.Gy./ napidoktor.hu

MKOT logo

Megosztás

Mindannyian „Hófehérke almája” vagyunk!

Következő »

Alvás Világnapja 2014. Budapest

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  6 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  6 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés