Medical News Hungary

 • Megtekintések: 2045

Miért nem járnak a nők szűrővizsgálatokra?

„Félek a diagnózistól. Nincs rá szükségem. Az orvos jobban tudja” – válaszolták nők az egészségkalauz.hu Női Egészség Éve 2020 című kampányának országos, reprezentatív kutatásában. A 18-65 éves nők egészséghez való viszonyáról, a nőket érintő szűrések ismertségéről és relevanciájáról készültfelmérés eredményei valamint a program részletei a Ringier Axel Springer Magyarország rangos egészségügyi felületen tekinthetők meg.


„A kutatás eredményei alapján látható, hogy nemcsak korrekt információra és a félelmek lebontására van szükség, hanem országos mozgósításra is – hangsúlyozta Simon Izabella, az egészségkalauz.hu főszerkesztője, – ezért nyereményjátékkal egybekötött Ki a meNŐ? !elnevezésű szűrőkampányt indítunk. Reméljük, hogy a tartalmainkkal,a  rendezvényeinkkel és a szűrőkampánnyal minél több nőhöz sikerül eljutnunk”.

Az online kérdőíves felmérésből megtudható, hogy az egészségtudatos nő nemcsak a táplálkozására, a megjelenésére és kedélyállapotára figyel, hanem szűrővizsgálatokon is rendszeresen.

Egyéni interjúk megerősítik azt a vélekedést, hogy a nők nagy része azért nem jár rendszeresen szűrővizsgálatokra, mert egyrészt fél a diagnózistól, másrészt úgy érzi, egészséges, nincs oka több szűrésen részt venni, „és az orvos tudja, hogy mikor és hova kell menni”. A kutatást a Qvantum Research piackutató cég végezte 2019 decemberében.

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Megosztás

2020 – az alvás éve magyarországon

Következő »

Magánrendelők fókuszban – a minőség nem cél, hanem eszköz

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  4 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  5 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés