Medical News Hungary

Horkolás és légzékimaradás megszüntetés a Benyovszky Orvosi Központban!

Az egyszerű horkolás végleges megszüntetése, és az alvási apnoé egyik legújabb kezelési módszere a műtét nélküli, fájdalommentes Somnoplasty. 10 éve végezzük a beavatkozásokat, és több száz páciensnek szüntettük meg a panaszait.

Tünetek

Alváskor a garat lágyrészei túlzottan elernyednek, majd a levegő áramlására rezgésbe jönnek: ez a horkolás.

Ha az ellazult lágyszájpad, nyelvcsap, nyelvgyök a megnövekedett szívó hatásra teljesen elzárja a levegő útját, akkor légzéskimaradásos alvásról (sleep apnoe, OSAS) beszélünk ami betegség, súlyos következményekkel (infarktus, szívritmus zavar, magas vérnyomás, korai elbutulás veszélye megnő, közlekedési baleset kiváltója lehet).

A kezelés alapja

A nagyfrekvenciás elektromos energia (TCRF- Time Controll Radio Frequency) a nyálkahártya alatti lágyrészekben sejtfehérje kicsapódást hoz létre 85º C-on, majd idővel  hegesedés alakul ki, a lágyrész feszesebbé válik, megkisebbedik.

A Somnoplasty során a megvastagodott laza lágyszájpadot , megnyúlt nyelvcsapot, a vaskos nyelvgyököt, a megnagyobbodott garat mandulákat és az orrlégzést akadályozó alsó orrkagylókat kezeljük.

A kívánt hatás 6-8 hét múlva jelentkezik. Amennyiben szükséges a kezelést meg kell ismételni!

A beavatkozás menete

A garatban történő manipuláció öklendezést válthat ki, ezért 4 órával a tervezett időpont előtt már ne étkezzen, folyadékot keveset fogyasszon, azonban a rendszeresen szedett gyógyszereit vegye be.

A garat nyálkahártya felületi érzéstelenítése után, a teljes fájdalom mentesség eléréséhez a mélyebb szövetrétegekbe 1 %-os Lidocain+Tonogen-t juttatnunk injekció formájában.

pszichiátria

A felületi érzéstelenítés miatt a szúrást már nem érzi fájdalmasnak, tompa nyomás, enyhe csípő, feszítő érzés jelentkezik.

A garat zsibbadásával a nyelés nehezebbé válása jár együtt, mely csak átmeneti, kb. 2 órás kellemetlenséget okoz; ez idő alatt enni, inni nem szabad.

Ezt követően speciális tűelektródát szúrunk a lágyszájpad állományába, és 2 x 1 perces időtartamban  a nagyfrekvenciás áramimpulzusokkal az elektróda körüli lágyrész állományt koaguláljuk.

A beavatkozás alatt fájdalomérzés nincs, gyógyulás során 2-3 napig tartó kisfokú torokfájás jelentkezik.

A kezelés napján kizárólag szénsavmentes folyadék fogyasztása javasolt! Másnap normál  étel már fogyasztható. További egy hétig kerülje a hideg, forró, szénsavas, fűszeres ételeket, italokat!

Várható eredmények

Azt mondhatjuk, hogy minél kevesebb a horkolást előidéző tényező, annál egyszerűbb a megoldása és minél több az azt előidéző ok, annál nehezebb.

Az orvosi kezelés amerikai cégek által kifejlesztett, kifejezetten a horkolás megszüntetésére alkalmas orvosi műszerekkel, szigorú szabályok betartása mellett történik, amit az USA-ban 8 éve széleskörűen alkalmaznak.

A beavatkozásokkal legtöbb esetben (80 %) jó eredményt érünk el. A kisebb nyelvcsap, nyelvgyök, a lágyszájpad feszesebbé válása, a kisebb garatmandulák  megszüntetik, illetve lényegesen mérsékli a panaszokat.

Szövődmények

A kezelés 100%-os sikerességét és abszolút kockázatmentességét egyetlen orvos sem garantálhatja, de az elvárható legnagyobb gondosságról és szakszerűségről biztosítjuk.

Somnoplasty következményeként minden alkalommal számolni kell néhány napig tartó garatfájdalommal, mely főként nyeléskor érezhető, DE FÁJDALOMCSILLAPÍTÓRA NINCS SZÜKSÉG!

A kezelés után 1 nappal normál étrend, szokásos életvitel folytatható.

A beavatkozás után

Azonnal normál életvitel, különösebb ápolási teendő nincs. Gépkocsit vezethet, fizikai munkát végezhet.

A kezelés utáni néhány napig amíg a nyelési fájdalom fennáll, kerülje a túl kemény, csípős, savanyú ételek, italok  fogyasztását!

●  A kezelés ára: 158 000 Ft.

●  A kezelés ára nem tartalmazza az egyszer használatos műszer árát, ami 41 000 Ft.

● A programban limitált számú, 50 páciens vehet részt.

Megosztás

Szakorvosi arcakupunktúra a ráncok ellen 20% kedvezménnyel

Következő »

Lombikbébik találkozója a Kaáli Intézetben

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés