Medical News Hungary

Totális képalkotás – Új eszközök a betegekért

Csúcskategóriás MR (mágneses rezonancia) berendezést és új angiográfiás labort adtak át a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban.

A több mint 300 millió forint értékű készülék a korábban ugyanitt üzemelő MR készülék helyén került telepítésre. Az új készülék telepítésével gyorsabbá és hatékonyabbá válik a 680 ágyas Pest Megyei Flór Ferenc Kórház fekvőbetegeinek és Pest Megye keleti részén élő járóbetegek ellátása.

MR

A beruházást részben pályázati segítséggel a kórház közreműködője a HUNIKO Egészségügyi Szolgáltató Kft. valósította meg, amely 13 éve működteti a kórház komplett radiológiai osztályát, évente 140.000 vizsgálatot végezve.

A készülék egyik alkalmazója, a szakorvosi teamet vezető dr. Urbanek Krisztina orvos igazgató, a napidoktor.hu szakértője elmondta: a korszerű készülék totális képalkotó mátrix technológiával rendelkezik, az egyik legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai berendezés, amely szupravezető mágnest alkalmaz. Univerzálisan alkalmas neuroradiológiai, kardiológiai, angiológiai (MR angiográfiás), mozgásszervi, hasi, perfúziós, diffúziós, MR mammográfiás vizsgálatok végzésére.

MR

A berendezés speciális jellemzője, hogy akár 205cm hosszúságú anatómiai tér vizsgálatára is alkalmas, illetve a nagyteherbírású vizsgálóasztal, akár 250 kg-os test vizsgálatát is megengedi, amely a már népbetegségnek számító elhízás miatt fontos. A klausztrofóbiás betegek vizsgálatát a szemük elé helyezett tükörrendszerrel segítik. A súlyos állapotú betegek, altatott gyermekek megfigyelésére pulzoximeter áll rendelkezésre.

A kontrasztanyagos vizsgálatokhoz speciális MR kompatibilis injektort használnak, amellyel olyan a korábbiakban nem végzett vizsgálatokra is lehetőség van, mint a teljes test MR angiográfia. Az angiográfiás labor avatására szintén ez alkalommal került sor.

A 100 millió forintot meghaladó beruházás során az érintett ingatlanrész teljes belsőépítészeti és gépészeti felújítására is sor került. A korábban ebben a laborban működő “matuzsálemi” korú, több mint 25 éves berendezés helyére új került, amellyel az érrendszer kontrasztanyagos vizsgálatán túl lehetőség nyílik számos gyógyító céllal történő beavatkozásra is a verőerek és visszerek szűkületeinek tágítására, a gyomor bélrendszeri vérzések ellátására, bizonyos daganatokat ellátó erek elzárására ill., az éren keresztül történő gyógykezelésére is.

A katéteres módszerrel történő terápiás célú beavatkozások sokszor nyílt műtétek alternatíváját jelentik. Ezt a beruházást a Gyarmati János vezette HUNIKO Kft. teljes mértékben saját forrásból finanszírozta.

Forrás: Pest Megyei Flór Ferenc Kórház
Információ: napidoktor .hu

Megosztás

Teljes test vibrációs edzési lehetőség a BOK-ban!

Következő »

Fogjunk össze a Melanoma ellen!

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  4 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  5 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés