Medical News Hungary

 • Megtekintések: 1497

Szépség vagy egészség? Ne köss kompromisszumot!

Manapság népbetegséggé vált az elhízás, pedig a felesleges kilók és a felhalmozódó zsírpárnák nem csak esztétikailag zavaróak, de komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek. A mozgásszervek terhelése csak az egyik probléma, de kialakulhat cukorbetegség, rák és agyvérzés is.

Amikor fogyásról van szó, legtöbbünknek a formás popsi, a lapos has és a vékony derék vagy vékony combok – azaz a külcsín ugrik be. Pedig a szervezetben lerakódott zsírréteg nem csak ruhánk méretét befolyásolják, hanem az egészségünket is!

„A zsír természetes és nélkülözhetetlen része a szervezetünknek: itt tároljuk az energiát, ennek segítségével végzi a test az alapvető funkciókat. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hol halmozódik fel a felesleg. Hasi hízáskor a zsír nem csak a bőr alá férkőzik be, hanem a belek és a zsigeri szervek köré is. Normális esetben a zsírszövetekből nem szabadul fel zsírsav, a hasüregi zsírrétegből azonban folyamatosan áramlik ki az egész szervezetbe, komoly károkat okozva. Normál testsúly esetén a hasüregi zsírrétegből távozó zsírsav feldolgozása nem okoz problémát a májnak, nagy mennyiségű zsírréteg esetén azonban megnő a vérben a zsírsav szintje, ami hosszútávon az összes szerv károsodását okozhatja. Kialakulhatnak különböző májproblémák, a vér magas zsírsav-tartalma miatt inzulintermelési problémák lépnek fel, amelyek cukorbetegséghez vezetnek, hosszú távon pedig szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoznak. A hasi zsírréteg ráadásul 3,5-szörösére növeli a rák, és 3-szorosára az agyvérzés kockázatát – mondta Dr. Hirohide Miwa neurológus.

hasi zsír

A hasüregben lévő zsíroktól csak életvitelbeli változásokkal tudunk megszabadulni. Fontos az étkezésből kizárni a zsíros ételeket, valamint fokoznunk kell a zsírégetésünket. Többek között a lipolízist (zsírlebontást) elősegítő zsírégető hormonok fokozásával (adrenalin- noradrenalin) tudunk megszabadulni a lerakódott zsírpárnáktól. A Noradrenalin hormon 30 perc mozgás után kezd el termelődni, elősegíti a zsírégető folyamatokat. Ezt a hormont stimulálja a forradalmi NARL technológia. A japán fejlesztéseken alapuló kezelésnek köszönhetően nincs szükség megterhelő edzésre, hogy a Noradrenalin hormon elkezdjen termelődni, csak ultrahangos kezelőlapok helyeznek a problémás területre. Ennek következményeképpen a Noradrenalin hormon hatására megduplázódnak a szabad zsírsavak a vérben, amiket pedig egy egyszerű könnyű aktivitással égetnek el. Az eljárásnak köszönhetően a szervezet a hasüregben lerakódó káros zsírokat is lebontja, így nem csak lapos hasra tehetünk szert, de a súlyfeleslegtől megsokszorozódott kockázati tényezőktől is elbúcsúzhatunk.

(Forrás: napidoktor.hu)

Elektrolipolízis a Benyovszky Orvosi Központban!

Bejelentkezés

Megosztás

Fogyókúra forradalom 2015 – Legújabb trendek 3. rész

Következő »

Titokzatos alvásjárvány – nappal alszik a fél falu

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  6 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  6 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés