Medical News Hungary

 • Megtekintések: 2716

PollenRIADÓ

A parlagfű pollenszezonja idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején indul a PollenRIADÓ. Az allergiások ekkor tapasztalhatják az első tüneteket: orrfolyást, tüsszögést, torok- és szemviszketést, könnyezést. Javasoljuk, hogy a betegek már most konzultáljanak a kezelőorvosukkal a szezont megelőző gyógyszerszedést illetően, hogy felkészítsék szervezetüket a várható allergén hatás mérséklésére.

allergia2

A tavalyi parlagfű szezonhoz képest erősebb pollenterhelésre kell számítanunk. Míg a múlt év száraz időjárása visszavetette a parlagfű fejlődését, így a 2013-as pollenkoncentráció az elmúlt 13 év második legalacsonyabb terhelése volt, addig az idén a viszonylag száraz telet csapadékos tavasz követte, és főként a parlagfű vegetatív fejlődésének időszakában, május, június és július folyamán sok eső esett. Ennek köszönhetően dúsan növekszik a parlagfű, több pollenre számíthatunk. Még nem késő  a parlagfű kaszálása, a gyomirtás! A pollen mennyiségre vonatkozó előrejelzésünket a július végi, augusztusi időjárás még bármely irányban megváltoztathatja.

Az aktuálus pollenkoncentrációról a http://oki.antsz.hu honlapon tájékozódhat, az idén is megtalálhatja a  Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképeit is.

Jó hír az allergiás betegek számára, hogy a múlt évben nagy sikerrel elindított pollennapló vezetésére idén is van lehetőség. A pollennapló személyre szabott polleninformációt ad, használata díjmentes. Segítségével a felhasználó egyszerű internetes felületen (https://www.pollendiary.com/Phd/hu/start) követheti, hogy a tünetei hogyan függnek össze az elmúlt napokban a tartózkodási hely közelében mért légköri pollenkoncentrációval.

Az allergies tünetek csökkentésére hasznos tanácsokat találhat a www.antsz.hu oldalon, továbbá a http://oki.antsz.hu honlapon. (Információ: ÁNTSZ)

104 pontos allergia vizsgálat a Benyovszky Orvosi Központban!

Bejelentkezés

Megosztás

Hepatitis – A legelterjedtebb vírusfertőzés

Következő »

Autós veszély nyáron

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés