Medical News Hungary

Komlósi Péter

Komlósi PéterKomlósi Péter
gyógymasszőr

Az esetek 90 százalékában megelőzhető a gerincműtét – állítja a Benyovszky Orvosi Központ gyógymasszőre.

-Milyen szakterülettel foglalkozik a BOK-ban?
-Általános masszázzsal és segítő-gyógyító masszázzsal. A hagyományos svédmasszázs technikákkal egyrészt relaxációs és sportmasszázst végzek. Ezt a kezelést egy svéd orvos fejlesztette ki a XX. század elején.
-A betegek milyen tünetekkel fordulhatnak Önhöz?
-A gyógymasszázson belül elsősorban ízületi és gerincproblémákkal foglalkozom. Nagyon hatékonyan, orvosi beavatkozás nélkül tudom kezelni és gyógyítani a lumbágót, a porckorgsérvet, az idegbecsípődést, a „befagyott váll szindrómát”, az ágyéki eredetű problémákat, a nyaki rész beállását és becsípődését.

-Milyen hosszú egy masszázs?
-40 és 60 perc közötti. Egy órában több problémán is tudok segíteni. A betegségtől és stádiumától függően 2-3 héttől 2-3 hónapig tart a kezelés. Egy derékfájást 3 hét alatt helyre lehet rakni, míg egy porckorongsérvhez körülbelül 3 hónap kell. Az esetek 90 százalékában meg lehet előzni a műtétet.

-Mennyire kell a masszázshoz levetkőzni?
-Van külön paravánunk, ahol pácienseink diszkréten levetkőzhetnek fehérneműre vagy fürdőruhára. Kapnak egy frotírtörülközőt, semmi sem látszik ki.

-Hogyan készüljenek fel a kezelésre?
-Nagyon fontos, hogy amennyiben rendelkeznek ilyennel,hozzák el MR, CT vagy röntgen felvételeiket.

-Hogy látja a kezelés körülményeit?
-A Benyovszky Orvosi Központ nagyon igényes és jól felszerelt, amelyben minden adott az eredményes gyógyító munkához. Szeretek itt dolgozni, nagyon barátságosak a kollégák.

-Mit üzen leendő és volt betegeinek?
-Figyeljék önmagukat és testük rezdüléseit! Sokkal könnyebb és gyorsabb egy gerincbántalmat kezdeti stádiumban kezelni, mint amikor már gerincsérvvé fajul.

Megosztás

Következő »

Gottlieb Ildi

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  4 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  5 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés