Medical News Hungary

 • Megtekintések: 1701

Alvás világnapja előtt – Kitüntetik a magyar alvásgyógyítókat

Március közepén lesz az Alvás Világnapja, amelyet Magyarországon a World Association of Sleep Medicine védnökségével a Budapesti Alvásközpont szervez.

A fejlett országokban a lakosság mintegy harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek, Magyarországon a helyzet ennél is rosszabb.

Magyarországon ötödik évben kerül sor a World Association of Sleep Medicine (WASM) nemzetközi eseményére, a World Sleep Day 2014. központi rendezvényére.

Az idei WSD jelentőségét erősíti, hogy az alvásorvosok világszövetsége a magyarországi alváskultúra erősítésért végzett példamutató munkáért Distinguished Activity Award elismerésben részesítette a hazai tevékenységeket végzőket.

alvas

Az idei központi rendezvényen meghatározó téma lesz az egészséges alvás feltételei, az alvásgyógyítás lehetőségei és módszerei, valamint az Alvásbarát Szálloda díj átadása.

Szócska Miklós államtitkár köszöntőjét követően a téma kitűnő szakértői, orvosok, gyógyítók, alvásszakemberek hívják fel a figyelmet az alvás fontosságára, a pihentető alvás feltételeire.

A legfontosabb feladat a gyógyítás mellett a megelőzés. A stressz, a túlzott munkaterhelés, az egészségtelen életmód következménye nemcsak a várható életkor rövidülése, hanem számos betegség, és – mint erre egyre több a szomorú példa – tragikus közlekedési balesetek előidézője is lehet.

A World Sleep Day – Alvás Világnapja magyarországi megnyitójára március 11-én, 10 órakor, a Symbol Budapest különtermében kerül sor.

Információ: World Sleep Day Programiroda, Benyovszky Orvosi Központ – 06 30/ 9 30 41 24.

WSD-logo

Megosztás

A májmegnagyobbodás okai és tünetei

Következő »

C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti a szélütés esélyét

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  7 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  7 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés