Medical News Hungary

 • Megtekintések: 10555

Aludjunk jobban! – a Magyar Alvás Szövetség közleménye a koronavírus idején, karantén után

 

A koronavírus nyomán kialakuló globális mentális egészségügyi válság kezelésére hívja fel a figyelmet a WHO. Arra kérik a kormányokat és az egészségügyi szervezeteket, hogy segítsék az embereket az egészséges életmód fenntartásában.

A táplálkozás, a mozgás és a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett a cirkadián ritmusra épülő alvás-ébrenlét fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Alvás Szövetség. „A jó éjszakai alvás elengedhetetlen az egészség fenntartásához, mivel közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz. Ha nem alszunk jól és eleget, szervezetünk sokkal érzékenyebb a fertőzésekre, a vírusokra, a betegségekre. Az alvás minősége szerepet kap abban, hogy megóvhasson a koronavírustól és más betegségektől is” – hangsúlyozza szervezet közleménye. A világjárvány-helyzet továbbra is fennáll, a változó életkörülményeink módosították az alvási szokásainkat, ezért különösen fontos, hogy aludjunk tudatosan. Nagyon sokat tehetünk saját magunk, hálótársunk, gyermekeink és családtagjaink egészségéért. Ne felejtsük: csak az szeret aludni, aki tud is! 

A Magyar Alvás Szövetség ezúton is kiemeli az Alvás éve 2020 program első partnereit, akik piaci tevékenységük során, üzleti filozófiájuk példamutató megvalósításával járulnak hozzá ahhoz, hogy jobban aludjanak az emberek Magyarországon. Köszönet ezért:: Cardo, Kaschmir Gold, Pharma Nord, Matrackuckó, Zepter, Elektro Oxigén, Dormeo, Beurer Medical, Linde, Pharmaroad Distribution, Kaqun. A nehéz időkben figyeljenek a szakemberekre, akik segítenek abban, hogy jobban aludjunk.

 

A Magyar Alvás Szövetség ingyenes online alvás tanácsadása hétköznaponként 17 órától

facebook.com/orvosikozpont

Megosztás

Egyre több a rosszul alvó magyar

Következő »

Hajnal ötkor kelni tulajdonképpen nem is rossz

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  5 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  6 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés