Medical News Hungary

 • Megtekintések: 691

Ne légy szívtelen – kardiológiai nyílt nap

Vannak rajtad plusz kilók? A számítógép előtt üldögélsz sokat? Gyakran iszol energiaitalt? Gondolsz arra, hogy mindez szívritmuszavarhoz vezethet?

Mindig találunk valamilyen kifogást arra, hogy miért nem mozgunk, miért nem eszünk egészséges ételeket, miért nem fogyókúrázunk, ha kövérek vagyunk. Pedig sohasem késő, mindig érdemes elkezdeni a rendszeres testmozgást, a fogyókúrát, vagy éppen egy új étrend elkezdését. Érdemes és kell is változtatnunk, ha szeretnénk elkerülni a szívzűröket és a kiváltó okaikat: a hipertóniát, a kettestípusú diabéteszt, a magas koleszterinszintet és a fölösleges kilókat.

Jó hír, hogy a várható élettartam meghosszabbodott öt esztendővel! Ebből több mint két és fél évet a szív- és érrendszeri betegségek hazai kezelésében elért színvonalnak köszönhetünk.  Persze azért ne dőlj hátra a fotelben kényelmesen! Inkább gondold végig, hogy mit teszel a szíved egészségéért!

szív_védelem

A legmodernebb csúcstechnológiákról, és a felhasználásukkal elért eredményekről is beszámolnak az október 17-ei nyílt napon a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kiváló orvosai. Olyan ígéretes új módszerekről, mint például a katéteres úton elhelyezhető billentyű műveletről, amelynek segítségével szívműtét nélkül lehet elvégezni a meszes aortabillentyű cseréjét.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy vannak a gyermek és a felnőtt újszívesek, gyere el, hiszen ők is ott lesznek a nyílt napon! Erről szól a „Ne légy szívtelen!  „sok- sok praktikus tanáccsal és szívünk védelmében boka-karindex méréssel. A Kor Kontroll Társaság és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet nyílt napja október 17- én pénteken 10 órától az Aesculap Akadémián 1115 Budapest Halmi u 20-22. A belépés ingyenes. (Infó: orvosikozpont.hu)

KARDIOLÓGIAI VIZSGÁLAT A Benyovszky Orvosi Központban! 
A személyes vizsgálat mellett a szívultrahang segítségével lehetőség van a szívbetegségek időben történő felismerésére.
Kardiológus-belgyógyász főorvos: Dr. Váradi András
jelentkezés: 06 1 786 3045 ; 06 30/ 336 5161

Megosztás

Elalvó sofőr – halálos baleset

Következő »

A daganatos betegségek megelőzésében új stratégia

Interjúk

 • Újabb lépés az Alzheimer-kór kezeléséhez

  2 év ago

  Az emberi agyban ugyanazok a sejtek, mechanizmusok végzik a térbeli navigációt, mint amelyekkel a gondolataink között barangolunk – mondta Buzsáki György, a New York-i Egyetem Brain-prize-díjas professzora ...

  Bővebben
 • Program a magyar társadalomért

  3 év ago

  NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 000 látogató, ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés

  (Program)Ajánló

  További cikkek

  Keresés